Enige weken geleden verscheen het Tv-programma “WERK”. Voor dit programma had de VARA één van de personeelsleden van de Hoogovens uitgekozen om zijn mening te vernemen over het werken bij Hoogovens. Meerdere malen werd tijdens de uitzending gezegd, dat op het bedrijf niet mocht worden gefilmd. Was dat de hele of de halve waarheid?

Het was de halve waarheid. Wat is er namelijk gebeurd? De programmamakers hebben Hoogovens benaderd met de mededeling “We maken een kritisch programma en interviewen daarin een van uw medewerkers. Mogen wij op het bedrijf filmen?”. Het antwoord van Hoogovens was: “Ja, u mag bij ons op het terrein opnamen maken, maar dan verwachten wij van de VARA, dat de journalistieke regel van woord en wederwoord wordt toegepast”. Dit houdt in dat verschillende meningen naast of tegenover elkaar worden gezet, op basis waarvan de kijker zelf een mening kan vormen. Het VARA-antwoord was bij herhaling: “De VARA heeft geen boodschap aan de mening van Hoogovens, het gaat ons om “onze maatschappijvisie””.

Het bedrijf hanteert een beleid van openheid. Bij Hoogovens zijn de nieuwsmedia in principe dan ook ALTIJD welkom, mits bovengenoemde journalistieke regel van woord en wederwoord wordt toegepast.

De VARA heeft dus in dit geval als het ware voor zichzelf de deur dichtgedaan. Hoogovens vindt dat de VARA dat er best bij had mogen vertellen. Maar die hele waarheid past kennelijk niet in de opzet van het VARA-programma.

1 REACTIE

 1. ja de Hoogovens wil dit niet , ik weet er alles van af met mijn onwettige , illegale vergiftigings laboratorium ,, 2H09 ,, zij verwijgen de waarheid , en willen zelfs niet de halve waarheid laten zien ? ze laten je liever dood en kapot gaan .
  kijk hier maar op , open deze sites en zie het onmenselijke wereldvergiftigings drama.

  http://www.sdnl.nl/kath-nb31.htm
  http://www.sdnl.nl/corus.htm
  http://www.biomassa.polie.nl/nieuws/robert__kahlman.htm

  dan pas zie je de waarheid !!

Comments are closed.