België

Vooral gezien de zwakke situatie van de Franse franc loopt ook de Belgische franc risico. Bij een Franse devaluatie gaat de Belgische franc beslist gedeeltelijk mee. Een mogelijkheid om hiervan te profiteren zou kunnen zijn:

U koopt met geleende Belgische francen aandelen Minorco. Minorco heeft belangen in metalen, en wel zodanig dat een waardedaling van de Belgische franc een positief effect heeft op de koers (meeste belangen zijn buiten België). Gaat echter de Belgische franc inderdaad omlaag dan wordt uw schuld minder waard.

Nederland

Nederlandse obligaties stijgen nog steeds. Voorlopig niet meer bijkopen maar u kunt wachten met verkopen, want als u ons advies van enkele maanden geleden heeft opgevolgd heeft u toen een mooi rendement ingekocht.

Nieuw-te-beleggen gelden kunnen gedeeltelijk in converteerbare obligaties en in goudgerelateerde beleggingen geïnvesteerd worden. De converteerbare obligaties stijgen bij stijgende aandelenkoersen en bij dalende rente. Tevens krijgt u dan wat rente op uw geld. Goudgerelateerde beleggingen:

  1. Allereerst baartjes zilver of palladium. Beide metalen stijgen als goud stijgt maar ook als de economie aantrekt.
  2. Goud, binnen nu en een jaar zal de inflatiekoorts weer toenemen. Dan is het zaak om goud te bezitten.
  3. Goudmijnaandelen, hetzelfde als bij Minorco kunt u ook doen met enkele goudmijnfondsen in België. Sommige Zuid-Afrikaanse mijnen betalen 15-20% dividend, wat zelfs na belasting toch behoorlijk is. Voor vermogenswinst moet u vooral naar Noord-Amerikaanse goudmijnen zoeken. Hoewel wat speculatiever, zijn er beslist zeer interessante mogelijkheden.

I.O.S.

Diegenen die ooit in dit fonds belegd hebben, hebben nu de mogelijkheid om een claim in te dienen. Verwacht u er niet teveel van maar elke cent die u terugkrijgt is meegenomen. “Nee” hebt u ….. Wij hebben enkele formulieren aangevraagd, dus als u even een kaartje naar ons stuurt zenden wij u die informatie toe. Nogmaals, er is weinig kans op succes maar wij willen u er graag bij helpen. Al is het maar om een nieuwe Vrijbriefabonnee te krijgen!

Een goede aftrekpost!

Nu u zo’n beetje de balans voor 1982 kunt opmaken, is er hopelijk ruimte om geld te storten op de rekening van de Stichting Libertarisch Centrum. Het is een goede belastingaftrekpost. En denkt u eens in wat wij uiteindelijk denken te bereiken met uw gelden die voor een deel door de belasting worden “betaald”.

Dus, minder overheid voor meer vrijheid!