Ondernemers hebben zelf schuld, dat de invloed van de overheid toeneemt.

De meeste ondernemers kankeren op de toenemende overheids invloed, maar als zij diezelfde overheid voor hun eigen karretje kunnen spannen, dan doen zij dat. Dan vragen zij om bepaalde verboden of om invoerbeperkingen.

Het gekke is, dat doordat zovelen dit doen er steeds meer ondernemers het spel gaan meespelen. Net zolang tot wij een totale dictatuur hebben.

Dit speelt bij de hele grote jongens, zoals de staalindustrie, die invoer van buitenlands staal wil bepreken, maar net zo goed bij de gewone middenstanders.

Zo lazen wij, dat nu de Algemene Nederlandse Kappersbond de jacht geopend heeft op “thuiswerkers”. En dat doen zij dan met een groots opgezette “verklikaktie”. Van hun klanten proberen zij namen van de “beunhazen” oftewel van hun concurrenten te krijgen. Deze namen worden dan uitgeleverd aan het Ministerie van Economische Zaken.

Big Brother moet dan zorgen, dat de concurrent wordt uitgeschakeld. Uiteraard met geweld als dat moet.