In “Individual Liberty” merkt Dave Walter op, dat de Libertarische Beweging in 1969 begonnen is en nu dus 10 jaar onderweg is. In die tien jaar zijn er veel mislukkingen, maar ook veel resultaten geweest.

Kunnen wij nu zeggen, dat wij nu dichter bij de vrijheid zijn dan tien jaar geleden? Een ding is echter zeker: er is nu een Libertarische Beweging. Erg pril weliswaar, maar dergelijke zaken ontwikkelen zich altijd langzaam.

Wat zal die beweging de komende tien jaar presteren? Kullen wij intellectuele, sociale, economische en politieke triomfen beleven? Of zal het ons alleen maar lukken om de vrijheidsvlam brandend te houden met de hoop, dat toekomstige generaties haar kunnen gebruiken om de strijd te winnen.

In 1969 kwam de slogan “Vrijheid in onze tijd”. Dave Walter stelt, dat de gebeurtenissen van de volgende tien jaar definitief zullen beslissen of die slogan werkelijkheid wordt voor ons, of, dat het een van die jeugdige fantasieën was, waarvoor wij nooit de moed hadden om ze waar te maken.

De volgende tien jaar …….. alleen wij kunnen, ieder individueel, besluiten wat zij voor de libertarische zaak zullen brengen! Inderdaad “Vrijheid in onze tijd”????

H.D.