woensdag, 19 november 2003
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Uitspraak van een communist


Prof. Dimitri Manuilskiy, eens leraar aan de “Lenin-school voor Politieke Oorlogsvoering” (!) te Moskou en later leider van de “Komintern” heeft in de dertiger jaren reeds gezegd:

“De strijd op leven en dood tussen communisme en kapitalisme is onvermijdelijk. Heden zijn wij nog niet sterk genoeg om aan te vallen. Over 30 a 40 jaar (!!) zal voor ons het ogenblik gekomen zijn. Wij hebben een tactiek van verrassing nodig om tot de overwinning te komen. De bourgeoisie moet in slaap gewiegd worden. Daarom moeten wij de meest spectaculaire vredesbeweging lanceren waarvan men ooit gehoord heeft. Sensationele tegemoetkomingen, ongehoorde concessies. Dan zullen de stupide en decadente kapitalistische landen dolgraag meewerken aan hun eigen vernietiging. Zij zullen gretig onze vriendenhand grijpen. En zodra zij niet meer op hun hoede zijn, zullen wij ze met gebalde vuist verpletteren.” (!!)

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Door Onbekend, topic: Onbekend, Allerlei, Vrijbrief 20 (eind juni 1979)
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.