dinsdag, 18 november 2003
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Van de wieg tot het graf


Niet slechts van de wieg tot aan het graf, er overheen reikt in Nederland nu al de “overheidszorg”. In een aantal gemeenten in Zeeuws Vlaanderen besliste hogerhand dat bij begrafenissen in het vervolg eenheidsgrafzerken dienen te worden geplaatst. Wie een grafsteen van afwijkend formaat of uitvoering wenst voor een overleden familielid krijgt te verstaan dat dit in strijd is met het gemeentelijk begraafbeleid.

Een wethouder verdedigde deze nieuwste nivelleringszucht door te verklaren: “Na de dood is een ieder gelijk. Het gemeentebestuur vindt het dan ook juist dat gelijke grafzerken geplaatst worden als in gemeenschap wordt begraven.”

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Door Onbekend, topic: Onbekend, Commentaar, Vrijbrief 5A (December 1976)
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.