Voluntaryists zijn libertariërs die er naar streven om een vrije maatschappij te krijgen via een niet-politieke strategie. Zij verwerpen verkiezingspolitiek in theorie en in praktijk als onverenigbaar met libertarische principes. Regeringen moeten hun handelingen in een sfeer van morele legaliteit brengen om hun macht te behouden en politieke methoden versterken altijd deze legaliteit.

Voluntaryists (waarvoor wij nog geen Nederlands woord weten) proberen daarom de “staat” te delegaliseren door opvoeding. Daarom roepen zij op om de samenwerking met die staat en de stilzwijgende toestemming waarvan de staatsmacht uiteindelijk afhangt, te beëindigen.

De Voluntaryists zoeken samenwerking met en steun van ieder die het met het bovenstaande eens is. Zij geven een interessante nieuwsbrief uit, The Voluntaryist, die 6x per jaar verschijnt. Kosten $ 10, plus $ 5 verzendkosten naar Europa. Ook verstrekken zij diverse publicaties, waaronder The Politics of Obedience en The Discourse of Voluntary Servitude, geschreven door Etienne de la Boetie met een introductie van Prof. Murray Rothbard.

Dit is de klassieke en originele verklaring van het Voluntaryisme met een verklaring van zijn huidige betekenis. Kosten $ 2,95.