dinsdag, 18 november 2003
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Wij lazen voor u


Niets is nog geldig. Niets loont nog de moeite. Niets gaat er nog. Maar alleen in de niet-totalitaire staten van de wereld.

Het gekritiseer, geprotesteer en gedemonstreer, de taboeafbraak, onzindelijk woordgebruik, samn te vatten in het begrip twijfel zaaien, bereikt met zekerheid – ondanks al het gepraat over democratisering – slechts één zaak: de ondergang van de democratie.

De psychoterreur van totalitairen van alle schakeringen moet het proces van zelfvernietiging van de democratie versnellen. Einddoel: een samenleving van psychiatrische inrichtingen strafkampen, gevangenissen, doodstraffen en “pamostakap” (partijmonopolie, staatskapitalisme). De enige naam voor zulk een maatschappij- ordening is dictatuur.

(Uit: Alternatief)

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Door Onbekend, topic: Onbekend, Nieuws, Vrijbrief 14 (midden juni 1978)
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.