De Conventie van Libertarian International in Stockholm ligt weer achter ons. Het was weer een zeer geslaagde gebeurtenis.

De sfeer was goed, de lezingen en discussies uitmuntend en het ontmoeten van libertariërs uit de hele wereld is altijd weer een feest. De deelnemers hebben veel kunnen leren en hun accu’s weer voor een tijd opgeladen.

Eén van de vele hoogtepunten was de uitreiking van de FREEDOM TORCH AWARD aan Leon en Frances Louw. Het was voor iedereen duidelijk dat deze prijs wel heel erg terecht aan hen werd gegeven. Door hun acties zijn er grote resultaten bereikt. Onder andere is er de grote vooruitgang in de Ciskei. Voor dit land is door Leon een nieuwe grondwet ontworpen op basis van libertarische principes. En het blijkt dat het werkt. De Ciskei beleeft thans een grote opbloei terwijl in praktisch alle andere Afrikaanse landen een malaise heerst. Het resultaat is zo groot, dat er nu meer landen een dergelijke grondwet willen hebben. Daar wordt nu aan gewerkt.

Leon en Frances hebben samen het boek geschreven: “SOUTH AFRICA, THE SOLUTION”. Dit boek geeft niet alleen een objectief overzicht van de situatie, maar reikt inderdaad een oplossing aan die voor alle weldenkende en goedwillende mensen aanvaardbaar zou moeten zijn. Wij raden u aan om dat boek in ieder geval te lezen en zelfs om mee te werken aan de grotere verspreiding ervan.

De volgende Libertarische Conventie is in 1987 in GRIEKENLAND. Houd er nu al rekening mee bij uw vakantieplannen.

Ir. H.J. JONGEN SR.

Voorzitter Stichting LIBERTARISCH CENTRUM.