De liberale socialist is altijd voor iets. Maar de conservatieve liberaal is te vaak alleen maar tegen iets. Dat is de reden dat de socialisten aan de winnende hand zijn.

Persoonlijk ben ik positief voor alle goede dingen die bestaan. Ik ben bijvoorbeeld een fervente voorstander van een hogere standaard in het onderwijs – en voor meer en beter onderwijs – dan enige socialist die ik ooit ben tegengekomen. Ik wil de best mogelijke medische voorziening voor iedereen. Van harte wens ik dat ieder gezin in de hele wereld goed gevoed zal zijn, en goed gekleed en goed behuisd.

Terwijl de socialisten strijden voor minimum lonen en een minimum levensstandaard, zal ik beslist doorgaan met aan de mensen uit te leggen hoe de vrije markt maximum salarissen, een hoge levensstandaard en meer goederen en diensten voor iedereen zal brengen. Ik ben voor het maximum en tegen het minimum.

Als de mensen het zich maar realiseerden dat de verdedigers van deze minima en gemiddelden hun meest dodelijke vijanden zijn. De socialisten willen de mensen neerdrukken tot een gemeenschappelijk niveau; de libertariër wil iedere individuele persoon opheffen tot het hoogste dat zijn vermogens toestaat. De socialisten willen mensen standaardiseren; de libertariër wil iedere persoon aanmoedigen en helpen om zijn eigen persoonlijkheid en mogelijkheden ten volle te ontwikkelen. De socialisten willen beperken en verbieden en controleren; de libertariër wil de kunstmatige en door de mensen gemaakte obstakels tegen vrede, vooruitgang en welvaart verwijderen.

Als dit is wat u en ik voorstaan, waarom zeggen we dat dan niet? Als wij onze standpunten consequent en krachtig uitleggen, zullen we spoedig de socialisten in defensief hebben gedrongen, waar ze thuis horen. Want als het gaat om belangstelling voor de werkelijke welvaart van de mensen dan zijn de socialisten mannetjes met weinig visie.

Bewerkt door W. Albada.