In het teken van de verkiezingen

De afgelopen weken stond in Nederland de beurs vooral in het teken van de verkiezingen. Velen durfden vóór de verkiezingen geen posities in te nemen uit angst voor een PvdA overwinning. U als Vrijbrieflezer weet dat het eerder een “door de hond of door de kat gebeten” situatie is. Ook een CDA/VVD regering zal uw vrijheid straks verder inperken. De koehandel is reeds begonnen en de stoet van belangengroeperingen komt al bij de informateur “handelen”. Wat uw stem in dit geval waard is, blijkt nu wel …

Echter, een beurs gaat vaak een kant op, op basis van sentimenten. Vandaar dat er een koersexplosie ontstond. Normaal is dat na zo’n sprong omhoog er een reactie naar beneden komt. Zelf vind ik zo’n reactie vaak een goede gelegenheid om te kopen.

Voorzichtigheid geboden

Trouwens, u had toch niets verkocht voor de verkiezingen? Blijf dus de Nederlandse waarden behouden, en koop voorzichtig bij. (het internationale deel: AKZO, KLM warrants 365, Kon. Olie).

Voorts zou hetzelfde als in Nederland nu ook in Duitsland kunnen gebeuren. Daar is binnenkort een deelstaatverkiezing. De beurs neemt hier een afwachtende houding aan uit angst voor een overwinning van de “Groenen”. Als u dan warrants Deutsche Bank en Bayer koopt gokt u op een “goede” (minst slechte) uitslag.

Op valutagebied iets nieuws:

Het Pond zal nog wat stijgen, de Dollar is voorlopig zijn dieptepunt gepasseerd en zal stabiel tot hoger gaan. (vandaar het advies AKZO en KLM)

De Australische $ blijft hangen, terwijl de NZ $ omhoog is.

Goud en de rest van de edele metalen blijven ook hangen, er begint echter wat beweging in te komen.

Gezien allerlei ontwikkelingen en toestanden in de mijnbouw aandelen, denk ik dat het tijdperk van goudprijsstijgingen niet ver meer in de toekomst ligt, maar ik koop nog steeds niet.