Nog steeds is het ‘grote afwachten’ gaande. Omzetten op de beurzen zijn minimaal en als je eens een paar honderd aandelen wilt kopen gaat de prijs meteen een paar dubbeltjes omhoog.

Iedereen volgt de rituele dans rond de handelsbalanscijfers van de V.S. Die cijfers brengen, als de daling kleiner is dan verwacht, enorme schommelingen teweeg. Ik noem het een rituele dans, omdat het een (vaak onzuiver) facet is van wat er aan export en import in de V.S. gebeurt. Enkele maanden later zie je dan ook regelmatig correkties van die cijfers. Het doet me denken aan de cijfers over de geldhoeveelheid die enkele jaren geleden even belangrijk waren. Nu hoor je er nauwelijks meer over.

Het beste bewijs dat het bedrijfsleven vertrouwen in de economie heeft zie je doordat veel bedrijven elkaar proberen op te kopen. Op de beurs leidt dat tot interessante situaties: VNU met Audet, NedLIoyd, De Generale en ga zo maar door. Je gaat natuurlijk niet een bedrijf kopen als je er geen goede economische toekomst in ziet. Dat, plus de fundamentele cijfers die in de V.S., Nederland en België best goed zijn, geven mij vertrouwen om te blijven adviseren: Koop/behoud: Kon. Olie, Unilever, Akzo, Ahold; ook Hoogovens mag weer.

Vorige maand gaf ik al aan dat dat ook via het schrijven van putopties kan.

Wilt U ook liever afwachten zoals zovelen met U, zet dan Uw geld op deposito. Er staan daarbij enorme bedragen in de wachtrij. Bij een testje door het beleggingsblad „Swingtrend” bleken er per bank en per vestiging vaak grote verschillen te zijn in de renten, die men offreert voor deposito’s.

Beslist de moeite waard om even rond te bellen. Datzelfde geldt als U eens een groot bedrag moet wisselen. U zult versteld staan van de koersverschillen waarmee banken zaken met U willen doen

Goud blijf ik steeds meer koopwaardïg vinden.

Andere beleggingen blijven natuurlijk alles wat met uw eigen ontwikkeling te maken heeft (de opbrengst is belastingvrij!) En als u dan een van die uitzonderlijke combinaties van belegging, zelfontwikkeling en verbreiding van het Libertarisme wenst: leest U dan vlug de artikelen over LION 1.