Het resultaat dat wij libertariërs willen bereiken is een vrije maatschappij. Een maatschappij waarin wij niet betutteld worden, waarin we zelf kunnen bepalen wat we met de vruchten van ons werk doen, waarin de mensen weer verantwoordelijk zijn voor hun eigen daden en weer respect voor elkaar hebben. Om dit ideaal te bereiken moeten we nog een heel lange weg afleggen. Dat kan alleen stap voor stap, en daarbij is “publiciteit” een van de belangrijkste hulpmiddelen. Velen van u hebben de laatste tijd wel eens ervaren dat de vrije-markteconoom Friedman geen onbekende meer is. Dit komt voor een groot deel door de televisieserie die in Nederland/België is uitgezonden dankzij het Europees Instituut. Het bijbehorende boek “Free to Choose” zal binnenkort vertaald in het Nederlands op de markt komen. Koop het, lees het en gebruik het o.a. als Sinterklaas- en Kerstcadeau. Dit is een bijdrage die u kunt leveren. Juiste datum en gegevens te verkrijgen bij het Libertarisch Boekcentrum – tel. 023-290941. De directeur van het Europees Instituut, mr. Michiel van Notten, heeft thans wéér twee goede resultaten bereikt.

Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de geboorte van Ludwig von Mises op 29 september j.l. heeft hij meer dan anderhalve meter tekst in de pers gekregen. Een grote kop met: “Ludwig von Mises, inspirator van de libertarische economen” geeft ons weer meer geloofwaardigheid. Het andere mooie recente resultaat van Michiel van Notten, samen met het LSE, Landelijke Samenwerking Economisten, is de komst naar Nederland en België van de bekende Amerikaanse econoom en adviseur van President Reagan Arthur Laffer (Laffer Curve!).

Wij hopen dat ook u van deze gelegenheden kunt profiteren om uw kennis te vergroten en om ze aan te grijpen om het libertarisme meer bekendheid te geven.