woensdag, 9 juni 2004
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Strijd tegen wat?


In “National Review” van 4 september publiceerde de econoom en auteur Thomas Sowell over de Verenigde Staten:

“Het bedrag dat nodig is om iedere man, vrouw en kind in Amerika boven de “armoedelijn” te tillen is uitgerekend. Het is precies een derde van al het geld dat wordt uitgegeven aan armoede-programma’s. Het is duidelijk dat het overgrote deel van het bestede geld terecht komt in de zakken van duur betaalde ambtenaren, adviseurs en personeel en anderen, die van uitgaven profiteren die onder het mom van anti-armoede-acties lopen”.

Het zou interessant zijn als in Belgiƫ en Nederland eens uitgerekend werd hoeveel geld er besteed wordt aan bepaalde voorzieningen en wat daarvan uiteindelijk terecht komt bij de personen die er door geholpen moeten worden.

Wie heeft ooit dergelijke studies gezien of gemaakt?

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Door Onbekend, topic: Onbekend, Allerlei, Vrijbrief 46 (december 1981)
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.