Uit Noorwegen komt het nieuws over de boycot van Zuid-Afrika door het staatspostmonopolie. De posterijen in Noorwegen vervoeren geen post meer van en naar Zuid-Afrika. De organisatie Mot Sensur (Tegen Censuur), opgericht door een vijftal mensen, onder wie Bjørn Borg Kjølseth, heeft een speciale, particuliere postdienst ten behoeve van die geboycotte post opgezet.

De Noorse postdienst heeft in Geneve bij de Internationale Postorganisatie het verzoek ingediend om internationaal tot een verbod te komen van vervoer van post van of aan Mot Sensur.

Verder, eveneens uit Noorwegen het volgende bericht:

De Noorse overheid overweegt een verbod op particulier bezit van schotelantennes ten behoeve van het opvangen van satellietsignalen.

De laatst aangevoerde reden:

Particulieren kunnen door onoordeelkundig gebruik te maken van zo’n antenne het neerstorten van een satelliet veroorzaken!

Zou het Star Wars programma dan toch echt overbodig zijn?

In België in de Standaard van 1-12-1985:

Ed Nijpels, VVD, Guy Verhofstadt, (PVV, de Vlaamse Liberalen) en Patrick Dewael, (Liberaal Minister van Vlaamse Cultuur): dertigers met éénzelfde haardracht, zelfverzekerd, zelfs wat eigenwijs, de slimsten van hun klas en vooral overtuigd dat op termijn iedereen zal denken zoals zij.