In oktober 1985 stuurden we naar aanleiding van vragen van lezers een “open brief” aan de minister president.

Sindsdien blijven we vragen van lezers krijgen over het verloop van deze vervolgroman!

Diverse lezers willen graag weten hoe dit verhaal afloopt. Wel, wij ook, maar we kunnen u alleen vertellen tot hoever we gevorderd zijn.

Toen we op de open brief geen antwoord kregen, hebben we aan de heer Lubbers een persoonlijke brief geschreven. Daarop kregen we van de Rijksvoorlichtingsdienst een antwoord dat er op neerkwam dat het standpunt van de minister reeds voldoende in stukken was vastgelegd.

Omdat deze stukken voor ons mogelijk een antwoord konden bevatten, vroegen we weer in een brief welke stukken dat waren, en waar we ze konden lezen. We kregen een computeruitdraai waarin een aantal titels was genoemd, en we vernamen dat deze verkrijgbaar waren bij de Staatsdrukkerij.

Dus een bestelling aan de Staatsdrukkerij. Tot onze verbazing kregen we als antwoord dat we die stukken maar moesten aanvragen bij de uitgeverij De Sikkel in BELGIË.

Dan daar maar bestellen. Dat deden we, maar we kregen geen antwoord. Dus belden we op. Toen kregen we te horen dat ze het aan het uitzoeken waren. Een week later kregen we bericht dat de aangevraagde stukken “uitverkocht” zijn.

En toen??

Toen hebben we de Staatsdrukkerij weer gebeld. Na enig navragen en zoeken, bleken ook daar de stukken niet meer te vinden.

Hun advies was om het maar te proberen bij een universiteitsbibliotheek. Ook dit zullen we nu nog proberen en we hopen u een volgende keer meer te kunnen vertellen over de echte inhoud. Of is er echt een complot om die stukken te doen verdwijnen?