Iedere keer dat uw horloge een seconde wegtikt, is de nationale schuld weer f 666,- groter geworden. Iedere minuut, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, neemt de nationale schuld toe met f 40.000,-. Dat wil zeggen f 2.400.000,- in elk uur, of f 56.000.000,- per dag.

Waarom? Doordat de politici in Den Haag de integriteit en de moed missen om de uitgaven te beperken. (Zoals de geschiedenis reeds lang heeft bewezen, is het verhogen van belastingen geen oplossing daarvoor; daardoor worden de tekorten alleen maar groter.)

En waarom eist de bevolking niet dat dit verandert? Ten eerste, omdat men geen inzicht heeft in het financiële proces en de consequenties ervan. Ten tweede, omdat daardoor zeer velen denken dat het niet zo’n vaart zal lopen, en dat ze er zelf toch ook van profiteren.

U kent de uitspraak: Democratie is de grote farce waarbij ieder denkt dat hij er zelf beter van wordt ten koste van alle anderen. Daaraan kunnen we toevoegen: De kruik gaat net zolang te water tot hij barst.