H.L. Mencken’s observatie van een overheid is als volgt: “Onze regering is gewoon een groepje mensen zonder speciale talenten, behalve dan om verkozen te worden. Wanneer een politicus iets aan B belooft, wat dus van A genomen moet worden, dan worden verkiezingen een soort vóórinschrijving op een veiling van gestolen goederen.”

Vroeger moest, als een parlementariër geld wilde spenderen, het geld verkregen worden uit de belastingen of door te lenen. Tegenwoordig heeft de regering geleerd dat ze gewoon kunnen uitgeven en betalingen gebeuren met nieuw gedrukt geld.

Hoewel belastingen al erg genoeg zijn – als 40 procent van uw inkomen naar de belasting gaat, heeft u 40 procent van uw vrijheid verloren – het geld dat uitgegeven wordt zonder belastingen is ons aan het ruïneren. Dat proces heet inflatie, en het reduceert de koopkracht met ongeveer 15% per jaar. De gulden van 1980 koopt minder dan eenvijfde van wat de 1947 gulden zou kopen. Overheden schijnen nooit te leren dat welvaart niet gedrukt kan worden. Welvaart moet geproduceerd worden.