Fred Dekkers ontving op 19 augustus 1983 de Benelux Libertarian Award. Deze hoge onderscheiding viel hem ten deel uit erkenning voor zijn ononderbroken libertarisch activisme sinds 1974.

Fred was toentertijd niet de enige libertariër in België. Wellicht waren er nog drie of vier anderen.Maar hij was de enige die eropuit trok en een bundeling van krachten wist te verwezenlijken. Dat er vandaag vele tientallen zo niet honderdtallen dynamische libertariërs in België’ zijn, is Fred’s grote verdienste. Een bijkomende prestatie is dat het merendeel daarvan zijn zonnig karakter weerspiegelen.

Tijdens het Eerste Europese Libertarische Congres, konden libertariërs uit 15 landen de oogst binnen halen van vele jaren hard, en vaak eenzaam werk. Fred had een zeer groot aandeel in de organisatie van dit congres . Daarmee werd zijn grote uitstralingskracht voor het eerst ver buiten de grenzen van België merkbaar.

Mocht Vlaanderen ooit nog eens Fred’s recept voor een vrijstaat toepassen, de eerste echte vrijstaat ter wereld, dan zal de Benelux Libertarian Award 1983 te klein blijken te zijn om zijn verdienste voor het libertarisme te beschrijven. Maar door zover in de toekomst te kijken riskeren wij Fred en Janine Dekkers te kort te doen .Hun grote kracht is dat zij het libertarisch vrijheidsbeginsel consequent op talloze terreinen toepassen en er een grote levensvreugde aan ontlenen.

Fred en Janine, dank voor jullie voorbeeld. Proficiat met deze Benelux Libertarian Award 1983!