Op 4 november 1986 is onder zeer grote belangstelling deze award aan de heer Guy Verhofstadt, Vice Eerste Minister van België, uitgereikt door de heer Jim Turney, voorzitter van de American Libertarian Party.

Voor de aanwezige libertariërs was het vooral de rede van de heer Verhofstadt die hen deed verbazen over de libertarische ideeën die deze speech bevatte.

Na het officiële gedeelte van de uitreiking van de award volgde een zeer geanimeerde receptie die financieel mogelijk gemaakt was door de sponsor de heer Hillebrand van Biggelaar Tabak te Roosendaal. De Heer Hillebrand was zelf plotseling verhinderd aanwezig te zijn. Zijn vrouw nam de honneurs waar en de speech van de heer Hillebrand werd door de heer H.J. Jongen voorgelezen.

Na de receptie werd er met een zeer groot aantal aanwezigen gedineerd. Tijdens het diner werd er gesproken door de heer W. Middendorf II, ambassadeur der U.S.A. bij de E.G., de heer Mr. M.L. Goovaerts, advocaat, Secretaris Generaal van het Ludwig von Mises Instituut en de heer ir. H.J. Jongen, die de taak als spreker van de heer H. Smid, die door ziekte verhinderd was, overnam.

De tafelredes droegen zeer veel bij tot het slagen van het diner. Ook hier hoorden we zeer veel libertarische geluiden uit niet-libertarische hoek.

1 REACTIE

  1. “Voor de aanwezige libertariërs was het vooral de rede van de heer Verhofstadt die hen deed verbazen over de libertarische ideeën die deze speech bevatte.”
    —-
    Guy Verhofstadt is al lang geen libertariër meer. Hoe hij is ontaard tot een ordinaire socialist heeft hij gisteren (19/05/09) in een interview in de gratis Metro-krant uit de doeken gedaan.

    Op de de vraag: “Bent u eigenlijk wel geloofwaardig, als voormalig heraut van de heilige vrije markt?” bekent Verhofstadt onmomwonden: “Ik geef toe dat ik met het neoliberalisme en de zelfregulerende kracht van de markteconomie geflirt heb. Maar geen enkel argument heeft me daar ooit helemaal van kunnen overtuigen.”

    Ik heb Verhofstadt steeds voor een hypocriet, een leugenaar en een lafbek gehouden en hem dit meer dan eens onder de neus gewreven. Nu bekent hij dit zélf!

Comments are closed.