De stroming naar rechts is een streven naar vrijheid die in Noorwegen niet te stuiten is.<.b>

Uit een interview van Nils Gunnar Indahl met Anne Beth Moslet, vice-voorzitter van de Fremskritt parti (partij van de Vooruitgang) in Noorwegen, gepubliceerd in Morgenbladet d.d. 10-9-1985.

Anne Beth Moslet uit Noorwegen wordt wel vergeleken met Maggie Thatcher in Engeland, omdat beiden handelen vanuit zeer bepaalde ideeën.

“Wij zijn de voortrekkers van deze ideeën. Wij moeten de algemene opinie veranderen. Wij moeten de mensen leren begrijpen dat ze door “het Systeem” verliezen lijden. Als je jong bent, betaal je veel meer aan het “Systeem” dan dat je ooit terug krijgt in de vorm van werk, huisvesting en gezondheidszorg”.

Anne Beth Moslet heeft gedurende haar leven vanaf haar vroege jeugd in diverse landen gewoond: Denemarken, U.S.A., Oostenrijk, Zwitserland, Zambia en Zweden. In Zweden woonde ze tot kerstmis 1975. Daar werd ze van zeer nabij geconfronteerd met een uiterste vorm van welvaartstaat. Ze apprecieerde dit niet bepaald!

“Ik had toen zo langzamerhand door dat problemen op verschillende manieren opgelost kunnen worden. Ik wilde de socialistische aanpak veranderen. Ik sloot me aan bij Höyre (Rechts)”.

In 1983 nam ze deel aan de eerste Europese Libertarische Conventie in Brussel. De ideeën die daar geponeerd werden, spraken haar aan. Tot die tijd had ze een principiële grondslag in de politiek gemist. Daarna verliet ze Höyre en sloot zich aan bij de Fremskritt parti. Daar tracht ze nu vanuit de libertarische ideeën verder te werken.

(Zou het toeval zijn dat Carl I. Hagen, voorzitter van de Fremskritt partij, ondanks de drukke verkiezingsstrijd, het grootste deel van de SELCON heeft bijgewoond?)