Het scenario, geschetst in deze rubriek in de vorige Vrijbrief, blijft hetzelfde.
Het scenario, geschetst in deze rubriek in de vorige Vrijbrief, blijft hetzelfde.

  1. Koop dollarobligaties. Inmiddels is de dollar weer flink omhoog gegaan en nu wordt het valutarisico voor Europeanen toch wel erg groot. Een rentedaling in Amerika vanaf nu tot maart lijkt zeer waarschijnlijk, maar dat houdt tevens in dat de dollar iets omlaag kan gaan.
  2. Als er meer berichten komen dat “de economie” in Amerika slechter gaat, wordt het tijd om te gaan overwegen om wat kwaliteitsaandelen te gaan aankopen. Voorlopig hebben we daar nog wel minstens 2 maanden de tijd voor. In eerste instantie volg ik hierbij: Gilette, IBM, 3M, RCA, Bethlehem Steel. Om het risico te beperken denk ik aan opties in deze aandelen.
  3. Later zullen de inflatiecijfers weer toenemen. Let wel, iedereen heeft het over een daling van de inflatie in de U.S. tot zeg 9%. Een feit blijft dat dan nog steeds je geld elk jaar 9% minder waard wordt. Omdat niet precies te bepalen is wanneer die inflatie (en politieke onrust) toeneemt, raadde ik u in februari reeds aan om uw aankopen in edele metalen over l jaar te spreiden. Ook dit blijft onverminderd van kracht.
  4. Denkt u daarbij ook eens aan “Canadese Maple Leaves” . Ze zijn ook in nominaties van 100 Canadese $ met 1/4 ounce goud te koop. Een ounce goud kost ong. 470 Canadese dollars, terwijl u met 4 Maple Leaves er zeker van bent dat u altijd 400 Canadese $ terugkrijgt. U ziet het risico naar beneden is erg klein, (voor het geval de goudprijs verder daalt) en als de goudprijs weer gaat stijgen, doet u ook voor het volle pond mee.