Het boek: WE THE LIVING, is reeds vroeger in het Nederlands uitgegeven onder de Dit eerste boek van Ayn Rand is nog steeds de moeite van het lezen meer dan waard. Ook voor deze tijd geeft het nog steeds een goed beeld van het misdadige collectivisme. Reeds in 1942 is dit boek in Italië verfilmd. Maar heel vlug na het verschijnen werd de film door Benito Mussolini verboden.

Het schijnt dat deze persoon de film eerst toeliet omdat hij dacht dat de slechtheid van het “communistische” systeem er in tot uitdrukking werd gebracht. Het bleek echter snel dat ook het fascistische stelsel van Mussolini onder dezelfde, te veroordelen, collectivistische stelsels viel. Toen moest de film natuurlijk worden verboden.

De film is toen jarenlang ergens in een kluis weggedoken geweest. Enkele jaren geleden is hij herontdekt. Thans heeft ANGELIKA FILMS de wereldwijde rechten voor de vertoning van deze film verworven. Binnenkort zal de film, nu van Engelse ondertitels voorzien, in bioscopen worden vertoond.

Ook dit is weer goed nieuws.