Deze “AWARD” wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan iemand die door de leden van LIBERTARIAN INTERNATIONAL wordt erkend voor zijn bijzondere bijdrage aan het streven naar wereldwijde vrijheid.

Op de wereldconventie in Stockholm in 1986 werd de award uitgereikt aan Leon en Frances Louw.

Het was bekend dat dit jaar deze Award in Swaziland weer zou worden toegekend. Ook was bekend van een aantal personen dat ze een goede kans maakten. Mijn naam werd genoemd samen met bekende personen waaronder Marshall Fritz, Robert Lefevre en Bob Poole. Ik was er dan ook van overtuigd dat de prijs zou gaan naar één van deze drie, in het bijzonder naar Bob Poole voor zijn werk in de REASON FOUNDATION en op het gebied van privatiseringen.

Ik was dan ook “flabbergasted” toen bij de uitreiking mijn naam werd genoemd.

Het bleek uit de toespraak van Vince Miller dat onder andere mijn activiteiten voor de Europese libertarische beweging zo zeer gewaardeerd werden dat ik als winnaar uit de bus gekomen was.

Toen ik probeerde te vertellen dat ik dat alleen maar kon dankzij Riet, werd ik in de rede gevallen, ik kreeg gelijk, en ook Riet werd een Award uitgereikt.

Ik weet bij deze dingen nooit goed hoe je daar op moet reageren. Ik vind het helemaal niet nodig om een Award te krijgen. Ik doe al dat werk omdat ik het op de eerste plaats heel belangrijk werk vind voor mijn eigen toekomst en voor de toekomst van de mensheid. En omdat ik dat dan bovendien nog graag doe ook.

En toch vind je het fijn. Je krijgt een gevoel van trots, omdat je gaat geloven dat je het ook echt verdiend hebt, en dankbaarheid, omdat je die erkenning waardeert. En dat is gewoon een fijn gevoel.

Het belangrijkste is echter dat deze award een bijdrage levert aan het doel dat ons zo na aan het hart ligt. Namelijk het bereiken van een VRIJE WERELD, waar geweld is uitgebannen en waar alle mensen in vrede en welvaart met elkaar zullen samenleven.