Kabinet Nederlandse Regering

Aan de Minister President

Drs. R. Lubbers

Binnenhof

Den Haag

06/23/88

Geachte heer Lubbers,

Naar aanleiding van Uw verklaring dat een reisje van Uw collegae naar Hamburg “niets kost omdat het toch een oefenvlucht was”, stel ik U het volgende voor :

– Aangezien ik regelmatig voor zaken in Mlinchen, Nice en Zürich moet zijn, verzoek ik U (als belastingbetaler) om mij bij de volgende “oefenvluchten” even een seintje te laten geven. Graag oefen ik dan gratis mee.

– Tevens ben ik bereid om andere Nederlandse belastingbetalers op een (wacht)lijst te zetten om dit soort gratis oefenvluchten mee te maken. Zij hebben die uiteindelijk toch al uitgebreid betaald. Met belangstelling zie ik Uw uitnodiging tegemoet en hartelijk dank voor de tip van de gratis oefenvluchten.

Ik beloof U, het niet aan de reguliere reisbureaus verder te vertellen.

Hoogachend,

ir. L. H.M. Jongen

Echteld

kopie : krant