Wij ontvingen veel lof over de serie “Libertarische Denkers” door Guy de Maertelaere en we hopen dan ook dat deze serie nog verder wordt voortgezet. Dit vooral omdat steeds weer blijkt hoe goed Guy de zaken heeft bestudeerd, hoe goed hij op de hoogte is van het libertarisme en hoe goed hij zijn mening kan verwoorden.

Dit wil uiteraard niet zeggen dat wij het altijd met hem eens zijn. Onder andere is dit het geval met sommige punten in zijn beschouwingen over Ayn Rand, waarvan wij in deze Vrijbrief de eerste van 3 afleveringen publiceren. Wij geloven zelfs dat veel lezers punten van onenigheid zullen vinden en we verwachten dan ook dat deze zullen reageren. Dit kan alleen maar ons aller inzicht verbeteren en het is in overeenstemming met de stelling van Rand dat we onze meningen moeten checken en als we ze gecheckt hebben, dat we ze dan opnieuw moeten checken.

Wij zijn er trots op dat we in onze Vrijbrief zo “objectief” zijn dat we onze meningen en stellingen vrijuit kunnen uitwisselen.