Op 9 januari hadden wij het genoegen OBJ Don Ernsberger als spreker in Vlaardingen te hebben. Don hield een zeer interessant verhaal over de ontwikkeling van het libertarisme. Hijzelf was er al mee bezig vanaf 1964, Het duurde echter tot 1969 eer de verschillende individuele groepjes tot samenwerking kwamen in de Society for Individual Liberty (SIL). Ook in Amerika bleek dat zeer veel mensen het idee hadden dat zij de enigen waren met deze vrijheidsideeën. SIL kon de mensen met elkaar in contact brengen én de beweging ontstond.

In 1972 is de Libertarische Politieke Partij (LP) ontstaan, maar Don vond veel belangrijker dat nu aan veel universiteiten professoren zijn die libertarische ideeën verbreiden. Daardoor kunnen veel jonge mensen kennis nemen van het Objectivisme en Libertarisme. Eén van de grote voordelen van de LP is echter dat daardoor zoveel publiciteit, en daardoor bekendheid met het libertarisme ontstaat. Fondswerving was ook in het begin een probleem, maar dat gaat ook hoe langer hoe gemakkelijker.

De discussie was zeer levendig en na afloop van de vergadering bleven nog veel libertariërs tot in de kleine uurtjes met Don discussiëren. We blijven met Don en SIL contact houden, waardoor ook u regelmatig over hen zult horen.