Daar horen al direct ik en veel andere niet-stemmers niet bij. Bij de laatste verkiezingen hebben ongeveer 9,5 miljoen mensen gestemd en uitgaande van totaal 16 miljoen Nederlanders, hebben dus 6.500.000 niet gestemd. Doet er niet toe of ze wel of niet “gerechtigd” waren.
Van die 9,5 miljoen stemmers hebben er 4.550.000 op andere partijen gestemd dan de club die nu de macht heeft. Bij elkaar hebben dan 11.000.000 mensen niet op deze regering gestemd.

Daarbij komt dan nog dat mensen die op “regeringspartijen” gestemd hebben, dit gedaan hebben op grond van beloftes die onmiddellijk na het vormen van regering de prullenbak in gingen. Zelfs al onmiddellijk nadat de stemmen waren uitgebracht, Die mensen hebben op anders “maatregelen” gestemd dan wat ze nu krijgen.

De opmerking: “bovendien hebben toch echt de meerderheid van de mensen voor de huidige regering gestemd dus wat zeur je nou over niet democratisch.”
werd op NUjij door “thoucrit” dan ook op dit punt juist beantwoord met:
“Dat klopt, maar dat hadden ze nooit gedaan als ze geweten hadden wat ze nu weten. Kortom de regering heeft door middel van list en bedrog hun kiezers om de tuin geleid.
Dat kan wel in onze democratie, maar het is alles behalve democratisch.
Herinner je je deze nog
– “Er komt een referendum” PvdA
– “Wij gaan openheid over Irak eisen” PvdA
– “Twee jaar is twee jaar” Afghanistan
– “We gaan voor een opbouw missie” CDA
– “Irak heeft Massavernietigingswapens” JP Balkenende
– “Iran is een grote bedreiging” Maxime Verhagen
– “Het nieuwe verdrag is totaal anders dan de vorige” JP Balkenende

Allemaal zaken die achteraf leugens bleken te zijn. En als het nou om pietluttigheden ging…..

Trap dus nooit meer in een opmerking als dat je het zelf hebt gekozen.

1 REACTIE

  1. Ik ben het hier niet helemaal mee eens, volgens mij is deze situatie toch een gevolg van de keuzes van de kiezer. Er is sprake van stelselmatig en vergaand kiezersbedrog. Weet iedereen. Maar bijna niemand straft het af. En daar gaat het om, omdat het niet wordt afgestraft gaat men er vrolijk mee verder. Als de kiezer zich keer op keer laat bedriegen getuigt het niet van politieke ontwikkeling. Maar dan moet de kiezer niet zeuren, die kiest zelf voor partijen die hem in het verleden hebben bedrogen, dat is een keuze. We krijgen de democratie die we verdienen. En ook dat is een keuze. Daardoor is inderdaad zoals terecht in het artikel gesteld de democratie in Nederland niet echt meer democratisch.

    Dus, ja, we krijgen inderdaad niet het beleid waarvoor we hebben gestemd, maar dat we dat niet krijgen is voor een deel toch echt onze eigen verantwoording en keuze.

Comments are closed.