EindeDe politici hebben nu hun zin. Ze hebben Vaclac Klaus tot tekenen van het Verraad van Lissabon door Tsjechië kunnen krijgen (dwingen?). En daarmee de sluizen open gezet voor de EU-dictatuur.

Gisteren heeft Klaus, die een “rots in de branding” was, getekend.

Tekenend is dat van de teken-plechtigheid heel weinig of niets in de media verschijnt. Allen de laatste zin van de verklaring van Klaus: “Ik heb getekend” wordt voluit met veel enthousiasme gepropageerd.

EindeDe politici hebben nu hun zin. Ze hebben Vaclac Klaus tot tekenen van het Verraad van Lissabon door Tsjechië kunnen krijgen (dwingen?). En daarmee de sluizen open gezet voor de EU-dictatuur.

Gisteren heeft Klaus, die een “rots in de branding” was, getekend.

Tekenend is dat van de teken-plechtigheid heel weinig of niets in de media verschijnt. Allen de laatste zin van de verklaring van Klaus: “Ik heb getekend” wordt voluit met veel enthousiasme gepropageerd.

De hele plechtigheid, de belangrijkste in de EU van 2009, duurde nog geen anderhalve minuut! Maar in die minuut, kreeg ik wel de koude rillingen.

Vaarwel Nederlandse zelfstandigheid en vrijheid.

De vertaling (uit het Tsjechisch) van Klaus heb ik nergens kunnen vinden, met uitzondering in kleine lettertjes op de video.

Bekijk de video. Registreer de beelden in je geheugen. Het zal een referentie zijn voor de toekomstige ontwikkelingen in de EU. Je kunt daarmee aan je kinderen en kleinkinderen vertellen hoe het ging: “I told you so!”

 Een snelle vertaling:

Klaus komt binnen, loopt naar de microfoon en:

“Goede middag. Goede triestige middag. Laat mij een korte verklaring afleggen over de uitspraak van het Constitutionele Hof van vandaag. 

Punt 1. Ik verwachtte deze beslissing en ik respecteer het, zelfs terwijl ik het niet eens ben met de inhoud en de argumenten. 

Punt twee. Ik kan het niet eens zijn met de methode – en de juridische kwaliteit. De uitspraak van het Constitutionele Hof is niet neutraal-juridisch geanalyseerd maar een politiek tendentieus pleidooi voor het Lissabon Verdrag door zijn supporters. Duidelijk te zien in de absolute onbevredigende manier van verklaring en presentatie van deze uitspraak.

 Punt drie. Boven alles kan ik niet akkoord gaan met de inhoud omdat ondanks de politieke mening van het Constitutionele Hof de Tsjechische Republiek nu zijn soevereiniteit zal verliezen. Deze verandering van vandaag en in de toekomst zal dat deel van onze bevolking legaliseren dat niet onze zelfstandigheid wil behouden.

 Punt vier. Ik kan niet respecteren de formulering van het Constitutionele Hof dat de President verplicht is om dit, of welk ander internationaal contract dan ook, zonder enige vertraging te ratificeren, refererende aan de wet voor het Constitutionele Hof. Dit is een wet die betrekking heeft op het Hof, maar niet op de rechten van de President die alleen maar door de grondwet worden bepaald.

 Punt vijf. Ik verklaar dat ik het Lissabon Verdrag vandaag om 15.00 uur heb getekend.

En toen draaide Klaus zich om en verliet onder doodse stilte de zaal.!

Dit was het einde van een stuk vrijheid! Onze laatste verdediging is verdwenen.

———–
Zie Video  http://weblogs.nrc.nl/europablog/2009/11/03/klaus-tekent-maar-niet-zonder-morren/