mises_30th_headHet Ludwig von Mises Institute heeft gratis honderden klassieke libertarische boeken online beschikbaar gesteld.

Als u een e-reader heeft, of het niet erg vindt te lezen op uw computer, dan ligt een intellectueel feest op u te wachten. In slechts enkele minuten kan een ongelooflijke bibliotheek van vitale libertarische boeken ter waarde van duizenden Euros en van onschatbare intellectuele waarde van u zijn.

Veel van de belangrijkste en essentiële werken van de grootste progressieve auteurs vindt u hier. Er zijn gevestigde klassiekers en spannende nieuwe werken. Er is in feite zoveel goede lectuur dat het moeilijk is om te weten waar te beginnen.

Nieuwkomer in de geschriften van vrijheid kunnen kiezen uit essentiële klassiekers als deze:
* For A New Liberty; Murray Rothbard’s veelgeprezen 1973 libertarische primer.
* What Has Government Done to our Money?; Rothbard’s korte, makkelijk te lezen gids voor de fundamenten van op de markt gebaseerd geld .
* Defending the Undefendable; prachtige aanval Walter Block’s op slachtofferloze misdaden (met een nieuwe provocerende inleiding door Block) .
* Great Wars and Great Leaders door Ralph Raico: hard-hitting essays die voor altijd de manier waarop u de moderne geschiedenis bekijkt zullen veranderen.

Degenen die dieper door willen graven in deze ideeën kunnen alle werken van Murray Rothbard verkennen, misschien wel de grootste libertaire denker en schrijver van de vorige eeuw. En alle werken van Ludwig von Mises, misschien wel de grootste econoom van de afgelopen eeuw. Evenals inzage van boeken en andere geschriften door een legioen van legendarische vrijheid schrijvers: Friedrich A. Hayek, Albert Jay Nock, Robert LeFevre, Hans – Hermann Hoppe, en zo veel meer!

Er is zelfs klassiek libertarisch gebaseerde fictie. Henry Hazlitt’s slim en verhelderend Time Will Run Back. Eugene Richter 1893 anti-socialistische roman Pictures of the Socialistic Future. En Garet Garrett’s zakelijke romans van rond de eeuwwisseling.

Zelfs voor de belezen libertarische lezer zijn er verrassingen in overvloed. Denkt u dat u alles van Rothbard heeft gelezen? Bekijk de collecties van zijn korte boekbesprekingen en memo’s voor ‘t William Volcker fonds. Of zijn betoverende intellectuele autobiografie; the Betrayal of the American Right.

Naast boeken zijn er tijdschriften die essentieel zijn geweest voor de ontwikkeling van de moderne vrijheidsbeweging , waaronder Rothbard ‘s Left and Right en Libertarian Forum, HL Mencken’s American Mercury, en ‘t moderne Liberty Magazine. Een deel van de publicaties had een circulatie van slechts het enkele honderden en zijn jarenlang  vrijwel niet beschikbaar geweest.

Het is onmogelijk om het belang van deze bibliotheek te overdrijven. Jaren geleden, in de pre-Internet dagen, ervaarde iedereen die wenste te lezen over vrijheid al snel dat de meeste van de grootste en meest essentiële boeken en tijdschriften alleen beschikbaar waren bij slechts enkele boek handelaars of bij grote bibliotheken in ‘t buitenland. Een deel van de boeken die ‘t Mises Institute nu gratis beschikbaar stelt waren zelfs bij die bronnen slecht verkrijgbaar.

Nu zijn ze beschikbaar voor de hele wereld, direct en gratis.
Dit is een prachtig geschenk aan de vrijheidsbeweging en de wereld. Profiteer ervan!

Mises Institute: Gratis downloadbare Libertarische Bibliotheek: http://mises.org/Literature/Index

 

Dit artikel is eerder verschenen op Vrijspreker.nl.