donderdag, 10 juni 2004
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

De Amerikaanse verkiezingen


De verkiezingen in Amerika zijn voor de Libertarian Party geen groot succes geworden. Ze zijn wel de derde grootste partij gebleven, maar David Bergland kreeg maar een kwart van het stemmenaantal dat Ed Clark had in 1980.

De resultaten in de afzonderlijke staten waren beter. In Alaska is weer een libertariër (André Waru) in het parlement gekomen. De oorzaak van dit lagere resultaat ligt in een aantal factoren, o.a.: Interne problemen in de partij, b.v. over defensiestandpunten; veel minder geld beschikbaar voor publiciteit; grotere problemen om in verschillende staten mee te mogen doen, waardoor niet in alle staten op de LP gestemd mocht/kon worden…

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Door Onbekend, topic: Onbekend, Politiek, Vrijbrief 83/84 (januari/februari 1985)
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.