De Hedendaagse Versie van de Oekraïne

Via de media worden we dagelijks met de meest afschuwelijke berichten uit Ethiopië overstroomd. Eigenlijk zouden we hierbij een gevoel van déjà vu moeten hebben. We zien hier hetzelfde navrante marxistische scenario als destijds in de Oekraïne. De marxistische regering in Addis Abeba heeft nu in Ethiopië, net zoals destijds Stalin in de Oekraïne, de boeren doelbewust aan de hongersdood overgeleverd, omdat die boeren te veel tegenstand boden bij de collectivisatie van de landbouw!

De Dergue heeft de Ethiopische boeren verboden een deel van de oogst te houden als voorzorg tegen hongersnood in slechte tijden. Omdat dit gebruik niet zinnig zou zijn, maar slechts een vorm van kapitalistisch hamsteren. Alle reserve voorraden werden geconfisceerd. Nu de droogte gekomen is, is er dus automatisch een hongersnood ontstaan!

De reserves in harde valuta van de regering gaan naar Moskou en Havanna om wapenen en de 10.000 Cubaanse huurlingen in Afrika te betalen.

De meest navrante gebeurtenis temidden van al deze ellende is de $ 250.000.000 kostende zwelgpartij van de Dergue ter viering van de 10e verjaardag van de communistische overheersing. T.b.v. de aanwezige communistische leiders uit de hele wereld zijn er o.a. 40.000 kisten Schotse whisky geïmporteerd.

Nederland stuurt ƒ 0,06 miljard aan voedsel naar een land, waarvan de regering ƒ 0,88 miljard verspilt ter viering van een 10 jarig durend misdadig handelen. Wie is het meest gek? Het is om diep wanhopig te worden!

(Naar aanleiding van een artikel in Free World Chronicle van december 1984.)