zaterdag, 18 juni 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Nou hoor je het ook eens van een ander


Er zullen ongetwijfeld slechts weinig lezers zijn voor wie Radio Tirana het favoriete radioprogramma is. Toch kan het soms wel eens een leerzaam programma zijn. Zo hoorde ik midden april een uitzending waarin omstandig werd uitgelegd hoe de westerse overheden door het steeds maar vergroten van de geldhoeveelheid, verwoede pogingen doen om de koers van de dollar niet al te veel bij hun eigen valuta te laten afsteken. Op zich is het natuurlijk niet verwonderlijk dat in Albanië het kapitalisme in het algemeen en het Amerikaans kapitalisme in het bijzonder van alles de schuld krijgt. Wat interessant is, is dat het hier gaat om een puur monetaristische beschouwingswijze. Blijkbaar wordt Milton Friedman in Albanië beter gelezen dan in menig Westers land,

Uiteraard heeft Friedman ‘nooit gezegd dat de Europese inflatie een spelletje is dat gespeeld wordt op bevel van het corrupte Amerika, maar het verband dat gelegd wordt tussen geldhoeveelheïd en wisselkoers is monetarisme in optima forma. .

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Door Vogel, Richard, topic: Vogel, Richard, Commentaar, Vrijbrief 28 (mei 1980)
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.