Dit was de titel van de film die op 15 maart door ons vertoond werd in Den Haag. De belangstellenden konden na een uitstekende inleiding en verklaring van Ritmeester Brouwers het nodige vuurwerk in deze film ondergaan.

De film gaf vooral weer hoe Rusland de ontwapeningsonderhandelingen gebruikt op basis van “wat van mij is blijft van mij en wat van Amerika is, daar valt over te onderhandelen”. Op meer dan één manier werd aangetoond dat op bijna elk gebied Rusland meer wapensystemen heeft en dat van alle akkoorden die ook door Rusland ondertekend zijn, alleen Amerika zich aan de afspraak houdt.

We werden er weer aan herinnerd dat het “1000 dagen” artikel in de Vrijbrief van december wel eens wat te optimistisch gesteld zou kunnen zijn. De manier waarop nu de burgerbevolking van Amerika, Europa en Rusland gebruikt wordt, namelijk als gijzelaars ter voorkoming van een kernoorlog, is tegen elke logica. Je vraagt je daarom af: “Hoe is- het zover kunnen komen?”. En dan komen toch weer gedachten op als:

  • Hoe kunnen mensen zo naïef zijn?
  • Alleen regeringen kunnen oorlog maken, dus wat als er geen regeringen zijn?
  • Het is allemaal zo onlogisch, dat één van de weinige manieren om deze situatie te’ erklaren is door naar een “samenzwering” (conspiracy) te zoeken.
  • Kan het Libertarisme de mensen nog tijdig en voldoende van het vrijheidsideaal overtuigen? In ieder geval werd door alle aanwezigen deze middag als zeer waardevol beschouwd en, zoals vaker, hadden de thuisblijvers weer ongelijk.