Schiedam – 31 mei

Op 31 mei j.l. was er in Schiedam een zogenaamde Welzijnsmarkt! Allerlei verenigingen en instellingen namen er aan deel. De Libertarische Kring Rotterdam besloot om er ook aan mee te doen. Wij kregen stand nr. 59 toegewezen. Het bleek niet de meest ideale plaats voor een stand te zijn, maar we waren ook erg laat met de aanvraag.

Het was ondanks het slechte weer een gezellige drukte. Met een vijftal Libertariërs probeerden we om het Libertarisme meer bekendheid te geven. Voor ons was dat in het begin nogal wat improviseren. We hadden geen echt stand-materiaal, maar met wat touwtjes en plakband konden we toch onze papieren tegen de wind beschermen. Als anderen ooit iets dergelijks willen doen, kunnen ze van onze ervaring alvast profiteren.

Het contact met de bezoekers was het belangrijkste, en dat liep dan ook erg vlot en interessant. Sommige bezoekers wilden maar aan het discussiëren blijven. Het was dan een probleem om ze duidelijk te maken dat ze naar een Kringavond konden komen. Er zijn een kleine 1000 folders uitgereikt en ook nog enkele boeken verkocht.

Leerzaam waren de reacties:

“Och mijnheer, wij zijn toch vrij genoeg. ”

“Bent u tegen de sociale wetten? Dan wil ik niets met u te maken hebben. ”

“Voor die vrijheid heb je toch geen Stichting nodig!”

“Fantastisch dat jullie dit, zo enthousiast doen, maar in deze verrotte wereld zul je toch niets bereiken. ”

“U kunt wel tegen de overheid zijn, maar ik geniet wel fijn van mijn AOW. ” !

“Nooit van Libertarisme gehoord, lijkt me toch interessant. ”

“Nooit van Ayn Rand gehoord. Ik wil er wel eens iets van lezen.”

“Ik ben al lid van zoveel dingen, maar ik hoop dat u succes hebt.”

Alles bij elkaar een interessante, leerzame dag voor ons, en misschien heeft het nog resultaten ook.