woensdag, 9 juni 2004
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

L.P. 10


Van 26-30 augustus viert de Amerikaanse Libertarische Partij haar 10e verjaardag. Dit zal plaatsvinden op een conventie in Denver in de staat Colorado, waar het allemaal begonnen is. In 1971 was David Nolan ervan overtuigd dat er van de Republikeinen, toen met President Nixon, niets te verwachten was. Hij schreef brieven naar mensen waarvan hij wist dat ze voor vrijheid waren, en de partij werd opgericht.

Veel is er in die tien jaar gebeurd; dieptepunten en hoogtepunten. Er zijn drie presidentskandidaten geweest: John Hospers, Roger McBride en Ed Clark. Deze laatste kreeg vorig jaar bijna een miljoen stemmen.

De partij staat nu aan het begin van haar tweede decennium en moet goed koers bepalen. De Denver Conventie zal daarom zeer interessant zijn.

Het zou fijn zijn als velen van U een bezoek aan die conventie zouden kunnen combineren met de vakantie.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading ... Loading ...

Door Onbekend, topic: Onbekend, Politiek, Vrijbrief 39 (mei 1981)
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.