Het artikel “Nog 1000 dagen Vrijheid” in ons december-nummer heeft een geweldige response gehad. Behalve onze eigen abonnees hebben ook anderen deze gedachte verder gebracht. De heer Heitink schreef erover in zijn zeer bekende kolom in de Telegraaf, en alleen daarop kwamen al meer dan 600 reacties binnen een paar dagen. Wij hebben geprobeerd om allen die gereageerd hebben snel het volledige december-nummer toe te sturen. Dit is redelijk goed gelukt. Ook het O.S.L. (Oud Strijders Legioen) heeft bij ons gegevens opgevraagd en gekregen. Zij zullen in Stavast het complete artikel van Dr. Gary North vertaald opnemen en herdrukken ervan beschikbaar stellen. Wat een succes!

Het is echter ook beangstigend! Bijna uit alle reacties bleek dat de mensen bang zijn. Ze zijn bang om hun vrijheid te verliezen onder een communistische (Russische) dictatuur. Deze angst is gerechtvaardigd. Uit allerlei publicaties blijkt dat thans Rusland inderdaad sterker is dan Amerika. Rusland schrijft de wet voor in de wereldpolitiek. Kijk alleen eens wat er gebeurt als de Russen Afghanistan bezetten. Dan gaat het Westen protesteren. Wat doen dan de Russen? Die verbannen Sacharov om daarmee aan het Westen duidelijk te maken dat zij zich van al die protesten niets aantrekken. Wat doet het Westen dan weer? Zij overwegen om dan deze zomer niet met de Russen te spelen!

Onze op één na grootste vijand (het Oosterse Communisme) is al zo sterk, dat het de vraag is of we er nog wat tegen kunnen doen. Als we zo slap blijven toekijken als nu, dan zal de Russische Beer ons inderdaad opvreten.

Onze grootste vijand (Big Brother – de Overheid) is ook al zo sterk dat hij heel moeilijk in te perken zal zijn. Erger nog, hij heeft het volk in Nederland en België al zover bewerkt, geconditioneerd, dat de mensen deze situatie als normaal ervaren.

Gelukkig zijn er ook positieve tekenen. Dat wij zóveel reacties kregen, is op zichzelf al mooi. Maar we moeten meer. U moet meer. Wat doet u? Het Libertarisme is de enige stroming in de wereld die het kwaad echt fundamenteel aanpakt. Daarom moeten we zorgen dat we dit ideaal eerst zelf beter begrijpen, en het daarna verder uitdragen in onze maatschappij.

  • Kunt u meedoen aan Kringbijeenkomsten?
  • Kunt u leden werven?
  • Kunt u ons financieel steunen? Dan zorgen wij voor verdere verbreiding.

Hoe dan ook, doe wat, en als u niet weet wat, neem dan contact met ons op en wij zullen zien of we samen wat kunnen doen.