Uit recente discussies, onder andere op het artikel “Twijfel” hieronder op de Vrijspreker blijkt dat veel mensen graag hulp willen geven aan de slachtoffers van de vreselijke natuurramp in Azië.
Ook blijkt grote twijfel over de bestedingen van die hulp. En wel terecht naar aanleiding van de ervaringen die er zijn met veel van de betrokken organisaties.
Wat is de oplossing?

Wij hebben sinds 1985 een libertarische stichting:
LIFHAS, LIbertarian Foundation For Human Assistance, oftewel Libertarisch Fonds voor Hulp ActieS.
In opvolging van enkele verzoeken daartoe, hebben we besloten om dit Fonds te gebruiken om hulp te verlenen.

Wij stellen ons voor dat LIFHAS contact opneemt met libertariërs in de getroffen landen en samen met hen bepaalt waar de giften voor gebruikt zullen worden.
Als eerste zijn we bezig contact te leggen met Barun Mitra *) in India. Barun heeft het afgelopen jaar op de libertarische ISIL wereldconventie de Freedom Torch Award gewonnen. Hij is de voorzitter van het Indiase “Liberty Institute”.

LIFHAS zal zorgen dat 100 % van de binnengekomen giften voor dit doel gebruikt zal worden, en is bereid daar verantwoording voor af te leggen.
Dus iedereen die wat wil doen, en zeker wil zijn dat zijn geld op juiste plaatsen terechtkomt, wordt verzocht zijn bijdrage over te maken naar:

LIFHAS, Libertarisch Fonds voor Hulp Acties te Schiedam.
Rekening van L.I.F.H.A.S. nummer 49.79.67.944
,
—————————–
*) Op 1 januari verschijnt een artikel van Barun Mitra op de LIBERTARIAN INTERNATIONAL site naar aanleiding van de tsunami-ramp en het belang van informatie/communicatie daarbij. Zie:
“While we were sleeping” op Libertarian.to
en
op 2 januari een artikel van Jacob Hornberger over de collectivistische aanpak: “Our” Collective Goodness and the Tsunami Disaster”
For that matter, let’s not forget Social Security. “We” are a good people because “we” elected a Congress that enacted Social Security, which authorizes the IRS to take a portion of “our” income to help the elderly. That makes “us” good people.

2 REACTIES

  1. Jazeker, het is nu zo’n 1700 euro
    we zijn aan het puzzelen of we dat gaan besteden aan huisjes: € 200 kunnen we er daar al heel wat neerzetten.
    Zou leuk zijn als we er ipv een klein straatje, een wijkje van konden maken.

Comments are closed.