Van deze vereniging kregen we het verzoek om iedereen in het geweer te roepen tegen de voorstellen om de verkoop van vitamines door middel van een wetswijziging aan banden te leggen.

De argumenten die de vereniging daarvoor aanvoert zijn grotendeels argumenten die door alle Libertariers reeds lang worden gebruikt. Het feit dat er mogelijk door malafide handelaren producten op de markt worden gebracht die door de overheden niet worden goedgekeurd is door een dergelijke wetgeving niet te verhelpen. Veelal hebben verboden “medicijnen” zelfs een grotere aantrekking op een deel van de bevolking dan de “reguliere” medicijnen. Het feit dat iets niet verkocht mag worden houdt trouwens niet in dat het product niet goed is, al wordt dat door de regelgever wel beweert.

De prijzen van deze producten zullen in ieder geval, als gevolg van zo’n regelgeving fors stijgen, terwijl sommige producten zelfs van de markt zullen verdwijnen omdat de omzet zo klein is dat het voor de betreffende fabrikant of importeur niet aantrekkelijk is om al die moeite te doen om in Nederland op de markt te blijven. Met het op de markt brengen van medicijnen zijn in Nederland zeer grote bedragen gemoeid, die uiteindelijk door de consument moeten worden terugbetaald.

Om nu deze wetswijziging te voorkomen is deze vereniging een handtekeningenactie begonnen. We zouden een ieder willen aanraden om deze actie te steunen. Vraag documentatie en handtekeningenlijst aan.

Voor uitgebreidere informatie kunt u het boekje “Voedingssupplementen” van B. Schwitters bestellen.